Založ si blog

Domýšľavosť! Najväčší tŕň ľudstva

Ľudia sú v prvom rade duchovné bytosti, na čo sme zabudli. Žijeme obklopení hmotou no náš počiatok je v duchovnej ríši. Našim hlavným jadrom je duša a náš rozum nám slúži ako pomôcka v tomto hmotnom bytí.
No my sme si z tejto pomôcky urobili modlu a nášho hlavného pána. Celý svoj život sme podriadili rozumu, dušu sme odsunuli bokom. Toto bol náš duchovný úpadok, a toto je náš dedičný hriech. To, že sa rodíme s viac rozvinutým predným mozgom a viac zakrpateným zadným, teda tou časťou, ktorá nám pomáha spájať sa s duchovným. Stratili sme kontakt s Bohom, našu pozornosť upriamujeme len na to hmotné a všetko posudzujeme cez optiku rozumu. Týmto sme si znemožnili možnosť pochopiť aj tie najzákladnejšie duchovné otázky. Rozum je viazaný len na hmotné, preto nedokáže pochopiť nič vyššie.

Presne ako Izrael za čias Ježiša. Síce boli duchovne vyvoleným národom, no prevládala medzi nimi obrovská domýšľavosť. Preto Ježišove slová ľahšie pochopil niekto, kto možno o Bohu nepočul ako ten, ktorý toho vedel ďaleko viac, no boli v ňom silno zaryté všetky nepravé kresťanské dogmy. A táto domýšľavosť robila mnohým prekážky v pochopení a prijatí duchovných právd, pre ktoré pochopenie je potrebné mať otvorené srdce, nie vysoké IQ.

Presne tak isto je to dnes s nami. Tak, ako bol kedysi tým duchovným najzrelším národom Izrael, tak sme to dnes my a je v nás zažratá presne tá istá domýšľavosť. Keď sa rozumu prenechá plná kontrola, prekrýva duchovný zrak a všetky ušľachtilé hodnoty v človeku.

Tí najhlúpejší si väčšinou myslia, že vedia najviac. Možno áno, ale nie v duchovných otázkach. Osloboďte sa od všetkej domýšľavosti rozumu, aby ste boli schopní vycítiť čo je správne. V dnešnej dobe je to mimoriadne dôležité. Duchovná zrelosť dnes už nie je voľbou, ale nutnosťou.

Nástroje rozvratu spoločnosti a deti ako budúcnosť národa (manipulácia mysle)

13.04.2024

Nachádzame sa vo vrcholnom bode besnenia temnoty, a preto môžeme zo všetkých strán pozorovať jej vyčíňanie. Deje sa to tak na všetkých poliach a v tomto článku popíšem niektoré masové metódy, cez ktoré je útočené na našu psychiku. Je viac než kedykoľvek dôležité byť na pozore pred týmito skutočnosťami a to najmä kvôli deťom, ktoré sú magorené touto dobou [...]

Choďte voliť vlastenci!

04.04.2024

Šiesteho apríla nás čaká druhé kolo prezidentských volieb a opäť máme možnosť upevniť si svoju pozíciu dobra okrem parlamentu aj v prezidentskom paláci. Avšak na to, aby sa to podarilo, musíme ísť voliť! Reči typu, “voľbami aj tak nič nezmeníme” už hádam aj stratili na sile po tom, čo sme mohli vidieť pri parlamentných voľbách a to, že to zmysel má! Rok [...]

Ako to s nami bude?

08.10.2023

Prešiel týždeň od volieb na Slovensku a ďalší týždeň nám zostáva na zloženie vlády. Elity dostali úder pod pás od zdravo zmýšľajúcich ľudí tým, že v húfoch volili Smer a tak nedokázali pretlačiť svojho favorita PS na prvú priečku. Bol to pre nás obrovský krok k slobode, ale žiaľ nie definitívny. Ako bolo písané v predošlom článku, všetko teraz visí na [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Daniel

Útržky poznatkov a právd o živote a bytí ako takom

Štatistiky blogu

Počet článkov: 53
Celková čítanosť: 94656x
Priemerná čítanosť článkov: 1786x

Autor blogu

Kategórie